Line-up Zilst Blues 2018

Dit jaar doen er gelukkig weer 6 kroegen mee, weer 2 meer dan vorig jaar.

De spits wordt om 21.00 uur afgebeten in de Kleine Man door de JPK band. Deze band speelt zowel eigen nummers als nummers van anderen. Behalve hun eigen play list, kun je bijna elk nummer aanvragen. Het is bijna een lopende juxebox.

Om 22.00 uur start in café Buurman, de Belgische band “1 time blues band”. Deze band is afgelopen jaar eigenlijk per ongeluk ontstaan. De oudste bluesband van Belgie, Chilli Willy, had besloten te stoppen. Echter er was contractueel nog een optreden te doen. Enkele leden van de oude band, aangevuld met wat kennissen, besloten dit contract na te komen, en presenteerden zich als de “1 time blues band”. Zoals je al begrijpt beviel dit zo goed, dat 1 time, intussen al heel wat meer keertjes is geworden.

Tegelijkertijd om 22.00 start in cafe Sint Joris de “Ragtime Rumours”, de trotse winnaars van de “European Blues Challenge 2017”. Als je deze prijs wint ben je echt een band die gezien moet worden, dus vergeet ook niet om even bij Sint Joris binnen te stappen.

Eveneens om 22.00 uur begint in de Zilster Pub een oude bekende, “Farstreet”. Farstreet is een band die voornamelijk heavy blues-rock speelt. Dus ook voor rock liefhebbers is dit een band die je niet mag missen. Jasper, de gitarist van de band, is de vaste invaller van de Juke Joints.

Om 23.00 begint in café Willem van Oranje de “Dynamite Blues Bands”, een van de meest gevraagde bands van Nederland, die ook regelmatig over de grenzen is te vinden. Houd je van mondharmonica en stevige blues, dan is dit je band. Dit jaar is deze band een van de kanshebbers voor de “Dutch Blues challenge”.

Tenslotte begint eveneens om 23.00 in de Wheely Bar de Eindhovense band “Mojo Hand”. Een band, die door de samenstelling, met zo makkelijk B.B. King speelt als Jimi Hendrix. Ook de aanwezigheid van toetsen geeft vele mogelijkheden. Enkele jaren geleden heeft deze band nog de aftrap van Cult en Tumult in de schalm gedaan.

Alles bij elkaar weer een programma waar we trots op zijn.