8ste editie Zilst Blues

17 en 18 oktober vindt in de meeste cafés van Zeelst voor de 8ste maal het Rock en Blues festival “Zilst Blues” plaats. Zaterdag staat geheel in het teken van de Blues. Omdat het zaterdags een hele opgave is om alle cafés te bezoeken hebben we dit jaar het tijdschema weer aangepast.

Om 21.00 uur wordt in De Kleine Man de spits afgebeten door de Belgische band “Bourbon Street”. Hun slogan is “Blues with a Twist”. Wat daar mee bedoeld wordt is zeker duidelijk als je ze gehoord hebt.

Om 22.00 uur beginnen tegelijkertijd optredens in 3 andere cafés.

In Willem van Oranje begint dan de stevige blues/rock van Bas Paardekooper and the Blew Crue.
Liefhebbers van eigen werk en Jimmy Hendrix komen hier zeker aan hun trekken. Op het podium van Sint Joris bevindt zich op dat moment AJ Plug, voorheen AJ & the Wildgrooves, volgens Johan Derksen de nieuwe Queen of Dutch Blues.

Bij Den Hoek start dan Farstreet met gitarist Jasper Verstraaten, de vaste invaller van de Juke Joints.

Als afsluiter treedt de Peter Green Tribute band op in BBQ restaurant Amigos. Dit optreden begint om 23.00 uur. Peter Green is de oprichter van Fleetwood Mac en verantwoordelijk voor hits als Albatross, Need your love so bad en Oh Well, een feest van herkenning dus.

 

’s Zondags vanaf 17.00 uur een divers programma met blues, Rock en Rockabilly.

Vanaf 17.00 uur speelt in café Centrum de Nederlandse rockabilly band The Hostmen.

Vanaf 18.00 uur brengt café Den Hoek voor de laatste keer de Franse rockabilly band The Spunyboys. Dus voor al diegenen die ze nog nooit hebben gezien is dit de laatste kans.

Voor de rock liefhebbers speelt bij Sint Joris de Belgische band Sudden Lee, met vele bekende nummers uit de jaren 60 en 70. Bij Willem van Oranje speelt dan de lokale band Broodje Earring met vooral nummers van Golden Earring, Beatles, Herman Brood en zelfs Jimi Hendrix.

Tenslotte brengt de Wheely Bar vanaf 18.00 uur een Blues Band, en wel Chilly Willy uit Belgie. Deze band bestaat al ruim 25 jaar, en is waarschijnlijk de meest enthousiaste en aanstekelijke blues band van heel de Benelux.
Net als voorgaande jaren is de toegang, dankzij de sponsoren en vrijwilligers, weer gratis.

Verdere informatie is te vinden op www.zilst-blues.nl en facebook.com/ZilstBluesRock.